اهمیت استعدادیابی کودکان + 5 راهکار اساسی برای پرورش استعداد کودکان

پروش استعداد کودکان به شرطی که درست تشخیص داده شود می تواند مسیر زندگی یک فرد را تغییر دهد. بسیاری از افراد هنگامی که پا به سن جوانی می گذارند دتازه به دنبال این هستند که استعدادهای خود را شف کند در این میان تعداد کمی از آن ها موفق می شوند و تعداد زیادی به خاطر مشغله و درگیری های ذهنی که دارند نمی تواند استعداد  خود را به درستی تشخیص دهند و مجبور می شوند مسیری را در آینده پیش بروند که انتخاب خود آن ها نیست اما اگر استعداد یک فرد در سنین پایین به درستی کشف شود و پرورش داده شود می تواند زندگی فرد را در سنین بالاتر به کلی تغییر دهد. بخش بزرگی از این استعدادیابی و پرورش آن بر عهده والدین است.

چرا پرورش استعداد مهم است؟

استعداد به طور جزئی متولد شده و تا حدی ساخته شده است. کشف و پرورش یک استعداد به رشد و شکوفایی آن کمک می کند. شناسایی و پرورش استعداد کودکان می تواند تجربه لذت بخشی باشد. کودکان و والدین می توانند از همکاری با استعدادها لذت ببرند. می تواند به ایجاد یک رابطه بهتر نیز کمک کند. کودکان همچنین می توانند از پرورش استعداد(های) خود بهره مند شوند:

  • این به کودکان کمک می کند تا با انجام کارهایی که دوست دارند و لذت می برند یاد بگیرند.
  • این به آنها کمک می کند تا اعتماد به نفس، انعطاف پذیری و مهارت های خودتنظیمی بهتری داشته باشند.
  • به رشد مغز و سلامت روان کودکان کمک می کند.
  • این به کودکان کمک می کند تا خود را به روش های جدید و خلاقانه بیان کنند.

فرزندپروری چیست؟

پدر و مادر واقعی کسی است که به فرزندانش کمک می کند تا نقایص شخصیتی خود را از بین ببرند و ویژگی های خوب را درک کنند. با این حال، والدین امروزی احساس می کنند که خرید لباس ها و خوراکی های گران قیمت و پرداخت هزینه های بالا برای کلاس های مربیگری تنها وظیفه آنهاست. آنها نمی فهمند که این چیزها باعث می شود که بچه ها فقط به لذت های دنیوی علاقه مند شوند. این لذت ها نقص هایی را در آنها پرورش می دهد. بنابراین، والدین باید به درون خود بپردازند که آیا آنها به فرزندان خود آموزش واقعی می دهند یا خیر. این وظیفه والدین است که به فرزندان خود کمک کنند تا ویژگی های خوب را بچشند و در نتیجه زندگی شادی داشته باشند

راه های پرورش استعداد کودکان

در اینجا چند راه وجود دارد که والدین می توانند استعدادهای فرزندان خود را پرورش دهند:

  1. استعداد فرزندتان را کشف کنید: والدین می توانند استعداد کودک را کشف کنند، فرصت ها را ارائه دهند، مشاهده کنند و پرورش دهند. وقتی استعداد فرزندتان را می‌شناسید، می‌توانید با آموزش و حمایت آن را تطبیق دهید.
  2. استعدادها را زود پرورش دهید: کودکان در سنین 2 تا 5 سالگی شروع به نشان دادن علاقه و استعداد خود می کنند.
  3. فرزندتان را با دیگران مرتبط کنید: کودکان باید با دیگران ارتباط برقرار کنند که می توانند به رشد استعداد آنها کمک کنند. والدین می توانند به کودکان کمک کنند تا با همبازی ها، مربیان و امکانات ارتباط برقرار کنند. والدین و فرزندان می توانند از فناوری دیجیتال برای کمک به رشد استعدادها استفاده کنند. عضوی از یک گروه گسترده تر می تواند به آنها کمک کند تا استعدادهای دیگران را نیز تجلیل کنند.
  4. تمرین را تشویق کنید: والدین می توانند با تمرین با آنها به رشد استعداد فرزندانشان کمک کنند. تلاش‌ها را ستایش کنید، نه فقط دستاوردها، «شما در این زمینه سخت کار می‌کنید. به آرامی اما مطمئنا آن را دریافت می کنید!».
  5. یک طرز فکر رشد را اتخاذ کنید: والدین می توانند به کودکان در مدیریت مشکلات کمک کنند. آنها را با گفتن “شما هنوز موفق نشدید” به جای “شکست خوردید” به آنها آموزش دهید. این رویکرد به کودکان اطمینان می دهد که یادگیری چیزهای جدید ممکن است دشوار باشد، اما آنها می توانند با چالش روبرو شوند.
  6. از متخصص کمک بگیرید: والدین اغلب اولین مربی فرزندشان هستند و استعدادهای فرزند خود را به روشی آشنا معرفی می کنند. دریافت کمک متخصص می تواند رشد و لذت کودک را افزایش دهد.
  7. از جاه طلبی فرزندتان حمایت کنید: سعی کنید از کار سخت فرزندتان، تلاش او برای برتری و اهدافش حمایت کنید. اما مطمئن شوید که فرزند شما در طیف وسیعی از فعالیت های اجتماعی و یادگیری برای حفظ تعادل شرکت می کند.
  8. تعهد بده: والدین اغلب می‌توانند به‌عنوان مربی، مدیر، منشی، عامل مطبوعات، آژانس مسافرتی و غیره فرزندشان خدمت کنند. مراقب کارهایی باشید که می‌توانید به طور واقع بینانه انجام دهید و مطمئن شوید که در زمان کافی برای مراقبت از خود ایجاد می‌کنید تا «تانک» خود را پر نگه دارید.
  9. خاص بودن فرزندتان را جشن بگیرید: آنها فرزندان خود را گرامی می دارند – هر چه (و هر چند دمدمی یا غیرمعمول) استعدادها و علایق فردی آنها باشند. اطمینان حاصل کنید که فرزندانتان می دانند که فقط استعداد آنها نیست که آنها را دوست دارید.

چگونه می توان استعدادهای پنهان کودکان را کشف کرد؟

معلمان و والدین اغلب کسانی هستند که استعدادهای کودک را در سنین پایین شناسایی می کنند. با این حال، تفاوت‌های فرهنگی و قومی زیادی در سبک‌های فرزندپروری در سراسر جهان وجود دارد، بنابراین نمی‌توان رویکردی یکسان برای کمک به موفقیت همه کودکان داشت. با این وجود، حمایت و پرورش استعدادهای کودکان برای کل جامعه مهم است، زیرا نه تنها برای کودکان و مربیان، بلکه برای کل جامعه مفید است.

برخلاف تصور رایج، کودکان برای خلاق شدن نیازی به فعالیت های بی شماری ندارند. بیشتر اوقات، والدین تمایل دارند با پر نگه داشتن برنامه زمانی فرزندان خود را تحت فشار قرار دهند. دادن فضایی به کودکان برای ابراز استعدادهای خود را می توان با رویکردی ملایم تر به دست آورد. با استفاده از تعارفات ظریف و اشاره به ویژگی های خوب کودک، والدین به آنها کمک می کنند تا به خودشان اعتماد کنند.

برای والدین مهم است که نسبت پاداش ها را متعادل کنند، زیرا کودکان ممکن است خلاق بودن یا استعداد بودن را با دریافت جایزه مرتبط کنند. هدف این است که کودک را ترغیب کنیم تا به طور طبیعی برای کشف دنیای اطرافش کنجکاوتر شود. با راهنمایی مناسب والدین، کودکان باید ریسک پذیری و تغییرات روتین را در زندگی روزمره تجربه کنند. ثابت شده است که این ویژگی‌ها نشانگر بزرگی از استعداد و استعداد کودکان در آینده هستند.

تحقیقات نشان می دهد که عملکرد تحصیلی شاخص خوبی برای استعداد یا موفقیت در زندگی نیست. ثابت شده است که ژن ها نقش مهم تری در شخصیت کودک دارند. کودکانی که به نتایج خارق‌العاده‌ای دست یافتند، توانستند ژن‌های مناسب را فعال کنند و همچنین در پیگیری اهداف خود پایداری نشان دهند.

آزمون استعدادیابی کودکان

آزمون های زیادی برای استعدادیابی کودکان در سطح جهانی وجود دارد یکی از آز آزمون های معتبر، آزمون سنجش و اندازه گیری استعداد کودکان هاوارد گاردنر (هوش های چندگانه) است که کودکان ۶ تا ۱۱ ساله می توانند این آزمون را بدهند. نتیجه آزمون را می توانید به صورت pdf دانلود کنید یا درخواست دهید نتیجه آن برای شما پست شود. هنگامی که یک تست را در سایت دیجی سنج انجام می دهید نتیجه آزمون را می توانید به دکتر ارائه دهید. هم چنین می توانید درخواست روان سنجی از طریق سایت روی نتیجه آزمون خود راغ داشته باشید.

 

ارسال نظر درباره این وبلاگ