در این مقاله از دیجی سنج به بررسی تفاوت افراد درونگرا و برونگرا می پردازیم. درون گرا بودن در مقابل برون گرا معمولا با نحوه واکنش فرد نسبت به موقعیت های اجتماعی زندگی روزمره مشخص می شود. عموما تصور میشود که برونگراها از کانون توجه یا مرکز توجه بودن لذت میبرند، در حالی که درونگراها بیشتر ضد اجتماعی و منزوی هستند اما این تصور درست نیست و در واقعیت بسیار پیچیدهتر هستند. انسان ها به عنوان موجودات پیچیده فقط در یک طرف طیف قرار نمی گیرند. بسته به اینکه چه چیزی به انسان انرژی میدهد و چه چیزهایی انسان را تخلیه میکنند، ممکن است در هر نقطهای از این طیف قرار بگیریم که هم گرایشهای درونگرا و هم برونگرا را نشان میدهد. به خاطر داشته باشید که انواع مختلفی از درون گرا و برون گرا وجود دارد و هرکسی می تواند در یک زمان خاص یا زمان دیگر کمی از هر دو باشد.
تفاوت افراد درونگرا و برون گرا چیست؟
برونگرایی و درونگرایی به جایی اشاره دارد که یک نفر انرژی خود را از کجا می گیرد. تفاوت افراد درونگرا و برونگرا این است که برون گراها از طریق اجتماعی شدن و همکاری انرژی می گیرند، در حالی که درون گراها انرژی را از زمان تنهایی یا در محیط های اجتماعی با گروه های بسیار کوچکتر دریافت می کنند. به عنوان مثال، پس از یک هفته کاری طولانی، یک فرد برونگرا معمولا از گذراندن وقت با دیگران در مجامع اجتماعی لذت می برد. در مقابل، یک درونگرا ممکن است بخواهد از تمام فعالیت های اجتماعی اجتناب کند و در عوض به خانه برود تا به تنهایی از حالت فشار خارج شود.
نمودار درونگرا در مقابل برونگرا
هنگام مقایسه و بررسی تفاوت افراد درونگرا و برونگرا به یاد داشته باشید که هر فردی می تواند در مواقعی درون گرا یا برون گرا باشد یا ممکن است شما یک دوجنسگرا باشد (بیشتر مردم) و در جایی بین آن ها قرار بگیرید، در برخی زمینه ها به طور مداوم برونگرا و در برخی دیگر درونگرا. درک این تفاوت ها می تواند به شما کمک کند تا در شرایط مختلف بهتر عمل کنید و بفهمید که چگونه با دنیای اطراف خود تعامل دارید.
مقایسه | درونگرا | برون گرا |
شما وقت خود را چگونه میگذرانید؟ | فعالیت های انفرادی مانند خواندن یا گوش دادن به پادکست ها، سفر به موزه یا کافی شاپ به تنهایی، رویاپردازی یا نوشتن | فعالیتهای اجتماعی مانند شام یا مهمانیهای گروهی، بیرون رفتن در رویدادها یا مکانها با گروهی از دوستان، ملاقات با افراد جدید یا امتحان کردن چیزهای جدید |
آیا گروه های بزرگتر یا کوچکتر را ترجیح می دهید؟ | گروه های کوچکتر | گروه های بزرگتر |
آیا در کنار غریبه ها احساس راحتی یا اضطراب می کنید؟ | می تواند در اطراف غریبه ها احساس اضطراب یا ناراحتی کند و ممکن است پس از تعامل اجتماعی بیش از حد احساس خستگی کند | در کنار غریبه ها احساس اضطراب و ناراحتی نمی کند و از ملاقات و آشنایی با افراد جدید لذت می برد |
محیط کار ایده آل شما چیست؟ | آرام، آرام، با زمان زیادی برای تنهایی برای انجام مستقل وظایف | اجتماعی، سرزنده، با همکاری زیاد و فرصت تعامل با همکاران |
در محیط های اجتماعی چگونه رفتار می کنید؟ | خجالتی یا محجوب | اجتماعی |
چگونه با دیگران ارتباط برقرار می کنید؟ | ترجیح دهید افکار خود را سازماندهی کنید و قبل از بیان نظرات آن ها فکر کنید (در صورت امکان به صورت کتبی) | ایده ها و افکار را با خیال راحت و با اطمینان بیان کنید و از گفتگوهای رو در رو لذت ببرید |
چگونه اطلاعات را پردازش می کنید؟ | بسیار درون نگر، زمان صرف برای درک همه عوامل | تمایل دارند با صدای بلند فکر کنند و در حین بحث، ایده ها و نظرات خود را شکل دهند |
ویژگی های افراد برون گرا در مقابل درون گرا
-
وقت خود را چگونه می گذرانید؟
تفاوت افراد درونگرا و برونگرا در خصوصیات اخلاقی تاثیر بسزایی در نحوه گذراندن اوقات فراغت آن ها دارد. افراد درونگرا معمولا از گذراندن وقت خود در فعالیت های انفرادی که به آن ها اجازه می دهد از دیگران آرامش داشته باشند، لذت می برند. این فعالیت ها می تواند بسته به علایق فرد متفاوت باشد. فعالیت هایی مانند خواندن، نوشتن، گوش دادن به موسیقی یا پادکست، یا بازی ها و فعالیت های تک نفره، همگی گزینه های عالی برای افراد درونگرا هستند. از سوی دیگر، برونگراها بیشتر تمایل دارند که وقت خود را با دیگران بگذرانند. افراد برونگرا دوست دارند در رویدادهای اجتماعی بزرگ شرکت کنند، در شهر بیرون بروند یا در بازی ها و فعالیت های گروهی شرکت کنند.
-
گروه های بزرگ را ترجیح می دهید یا کوچک؟
برونگراها در گروه های بزرگتر تمایل دارند انرژی دریافت کنند، آن ها برای معاشرت و همکاری گروه های بزرگ را ترجیح می دهند. افراد درونگرا در هر دو محیط حرفه ای و اجتماعی گروه های کوچک را ترجیح می دهند و اغلب صحبت های گروه های بزرگ را بسیار خسته کننده می دانند.
-
آیا در کنار غریبه ها احساس راحتی یا اضطراب می کنید؟
اضطراب اجتماعی هم در یک فرد برون گرا و هم در فرد درون گرا می تواند رخ دهد و احساس اضطراب همیشه از ویژگی های افراد درون گرا نیست. افراد برونگرا تمایل بیشتری نسبت به تعامل اجتماعی با غریبه ها دارند و از آن ها استقبال می کنند. در حالی که افراد درونگرا نسبت به یک موقعیت اجتماعی احساس خوشایندی نخواهند داشت در واقع ایده اجتماعی شدن آن ها را ناراحت یا مضطرب می کند.
-
محیط کار ایده آل چیست؟
ایده آل ترین مشاغل برای افراد درونگرا معمولا شامل محیط های کاری آرام و انفرادی است، جایی که آن ها عاری از تحریکات و حواس پرتی های بیرونی هستند و می توانند روی وظایف خود تمرکز کنند. آن ها ممکن است زمانی که در یک دفتر شلوغ، اجتماعی یا با مفهوم باز هستند، مولد بودن را یک چالش بدانند و در صورت نیاز به تعامل مداوم با همکاران یا مشتریان، دچار مشکل شوند. در مقابل، بهترین مشاغل برای افراد برونگرا شامل تیمی فعال و شدیدا مشارکتی است، جایی که آن ها می توانند درباره ایده ها و مشکلات خود صحبت کنند و با همکاران خود معاشرت کنند.
-
در محیط های اجتماعی چگونه رفتار می کنید؟
در محیطهای اجتماعی، درونگراها تمایل دارند در رفتار خود محتاطانهتر و یا حتی خجالتیتر عمل کنند، زیرا مسائل را دروننگرانه پردازش میکنند و اغلب در افکار خود هستند. درونگراها آنطور که به نظر می رسند لزوما خجالتی نیستند. آن ها فقط ترجیح می دهند با افراد کمتری ارتباط معناداری برقرار کنند و از طریق اجتماعات کوچکتر انرژی به دست آورند. برونگراها معمولا هنگام معاشرت جسور و مشتاق هستند، شاید حتی در مرکز توجه باشند یا به نظر میرسند که نمیتوانند دست از صحبت کردن بردارند. در محیطهای اجتماعی، برونگراها معمولا از این فرصت استفاده میکنند که خود را به یک فرد جدید معرفی کنند و به دنبال تجربیاتی هستند که به آن ها این امکان را میدهد.
-
چگونه با دیگران ارتباط برقرار می کنید؟
برونگراها هنگام برقراری ارتباط با دیگران ترجیح می دهند که به صورت کلامی و رودررو ارتباط برقرار کنند. آن ها دوست دارند به سرعت اطلاعات را پردازش کنند و نظر خود را بیان کنند، در حین رفتن به چیزهایی پی ببرند و ایده های خود را از دیگران منعکس کنند. درونگراها معمولا گفتگوهای یک به یک، عمیق و معنادار را ترجیح می دهند. از آنجا که آن ها فکر زیادی را پشت سر کلمات خود می گذارند و برای سازماندهی نظرات و احساسات خود وقت می گذارند، برای برقراری ارتباط با دیگران ارزش زیادی قائل هستند. آن ها با افراد نزدیک خود بازتر و اجتماعی تر هستند تا با غریبه ها یا همکاران و آشنایان.
-
چگونه اطلاعات را پردازش می کنید؟
برونگراها اطلاعات را به صورت شفاهی پردازش می کنند و اغلب به مشکلات و ایده ها با صدای بلند فکر می کنند. آنها سریع هستند و ممکن است در حین پردازش از موضوعی به موضوع دیگر بپرند. به آن ها فرصت دهید تا به نتیجه برسند و مطالب را به طور دقیق بیان کنند. از سوی دیگر، افراد درونگرا قبل از بیان نگرانی ها یا نظرات خود به زمان نیاز دارند تا اطلاعات را به تنهایی پردازش کنند. در حالی که افراد درونگرا ممکن است ساکت یا ترسو به نظر برسند، اما ذاتا درونگرا هستند و ابتدا بر احساسات و افکار درونی خود تمرکز می کنند.
طیف درونگرا-برونگرا چیست؟
در بررسی تفاوت افراد درونگرا و برونگرا باید بگوییم مردم معمولا فقط یک درون گرا یا فقط یک برون گرا نیستند. بسته به موقعیت و شرایط، ممکن است در برخی زمینه ها درون گرا و در برخی دیگر برون گرا باشید. برونگراها و درونگراها در دو طرف یک طیف قرار دارند و هر فرد در موقعیت خود در همان طیف منحصر به فرد است. بیشتر اوقات، افراد در جایی در میانه سقوط می کنند و می توانند به عنوان آمبیورت نیز شناخته شوند. ویژگی جاه طلبی به این معناست که شما هم گرایش های درون گرا و هم برون گرا را در نحوه دیدن، پردازش و پاسخ به دنیای خود اتخاذ می کنید.
طیف درون گرا در مقابل برون گرا راهی برای دسته بندی افراد بر اساس نحوه تعامل آن ها با محرک های بیرونی و درونی است. سطح درونگرایی شما به میزان درونگرایی شما اشاره دارد، در حالی که برونگرایی نحوه تعامل و واکنش شما را با محرک های بیرونی توضیح می دهد. هنگام اندازهگیری درونگرایی و برونگرایی یک فرد، به یاد داشته باشید که شخصی معمولا با یک طرف بیشتر طنینانداز میکند، اما همچنان ویژگیهای دیگری را در زمینههای مختلف نشان میدهد.
4 انواع نمونه های درونگرا
درونگرایی پیچیده است. در بررسی تفاوت افراد درونگرا و برونگرا، اکثر افرادی که خود را درونگرا می شناسند ترکیبی منحصر به فرد از چهار نوع اصلی هستند: مضطرب، متفکر، اجتماعی و محدود. این تیپها از طریق مطالعهای که جاناتان چیک در سال 2011 انجام داد، مشخص شد. او با حدود 500 فرد درونگرای خودخوانده از رده سنی 18 تا 70 سال مصاحبه کرد و از آن ها خواست تا اظهارات مختلف را بر اساس ویژگیهای خود ارزیابی کنند. در حالی که هر چهار نوع درونگرا دارای کیفیت درونی تری هستند، تمایزات زیادی نیز وجود دارد.
-
اجتماعی
درونگرایی اجتماعی سبک سنتی یا کلیشه ای درونگرا را در بر می گیرد. این نوع تمایل به ترجیح گروه های کوچکتر یا تنها بودن به جای گروه های بزرگتر و بیشتر دارد. تعامل مداوم با دیگران یا نیاز به اجتماعی بودن می تواند برای درونگراهای اجتماعی بسیار خسته کننده باشد زیرا انرژی خود را از تنهایی می گیرند. درونگراهای اجتماعی ممکن است به عنوان افراد خجالتی تلقی شوند، در حالی که در واقعیت ترجیح میدهند در محیطهای اجتماعی ساکت بمانند یا محتاط باشند. برای اندازه گیری سطح درونگرایی اجتماعی شرکت کنندگان، چیک از آنها می پرسد که جملات درستی مانند “من نیاز شدیدی به بودن در کنار دیگران ندارم” و “من پس از موقعیت های اجتماعی احساس خستگی می کنم، حتی اگر از خودم لذت می برم” برای آنها چقدر است. .
-
متفکر
متفاوت از درونگراهای اجتماعی، درونگراهای متفکر لزوماً از موقعیت ها یا رویدادهای اجتماعی دوری نمی کنند. درونگراهای متفکر بیشتر تمایل دارند در افکار خود گم شوند، زیرا ذاتاً بسیار درونگرا و تأمل برانگیز هستند. هنگام پردازش اطلاعات، ممکن است به نظر برسد که این افراد در حالی که افکار خود را سازماندهی می کنند و قبل از صحبت از طریق کلمات خود فکر می کنند، لحظه ای مکالمه را ترک می کنند. این نوع افراد درونگرا در فعالیت هایی مانند مطالعه یا تحقیق آرامش پیدا می کنند، جایی که می توانند در حالت شناختی و متفکر باشند. برای سنجش میزان درونگرایی فکری یک شرکت کننده، از آنها پرسیده شد که جملاتی مانند “من یک زندگی درونی غنی و پیچیده دارم” و “من تمایل دارم درون نگر باشم، یعنی خودم را تجزیه و تحلیل کنم” برای آنها درست است.
-
مضطرب
در بررسی افراد مبتلا به درونگرایی مضطرب ممکن است از رویدادهای بزرگ یا شرایطی که آنها را از منطقه آسایش خود خارج می کند یا موقعیت هایی که آنها را عصبی یا ناامن می کند دوری کنند. درونگراهای مضطرب تمایل دارند به هر قیمتی از تعاملات اجتماعی اجتناب کنند، که اغلب به عنوان بی ادبانه یا نادیده گرفته می شوند. این اجتناب ممکن است ناشی از خودآگاهی یا ترس از چیزهای ناراحت کننده باشد. حتی زمانی که تنها هستند، درونگراهای مضطرب ممکن است وقت خود را صرف تجزیه و تحلیل بیش از حد چیزهایی کنند که رخ داده است یا در مورد آنچه ممکن است در آینده اشتباه شود فکر کنند. برای اندازه گیری سطح درونگرایی مضطرب یک شرکت کننده، از آنها پرسیده شد که جملاتی مانند “وقتی وارد اتاقی می شوم اغلب خودآگاه می شوم و احساس می کنم چشمان دیگران به من است” و “حتی وقتی در یک گروه هستم” چقدر درست است. دوستان، من اغلب احساس تنهایی و ناراحتی می کنم» برای آنها بود.
-
مهار شده
درونگراهای محدود یا مهار شده معمولاً آرام و جمع هستند و برای هر یک از افکار و نظرات خود قبل از بیان صدای بلند ارزش زیادی قائل هستند. درونگراهای محدود معمولاً در محیطهای اجتماعی بسیار محتاط هستند و میتوانند رواقی به نظر برسند یا خواندن آنها دشوار باشد. آنها در گفتار و اعمال خود فکر زیادی می کنند و ممکن است انجام وظایف یا تصمیم گیری بیشتر طول بکشد. برای اندازهگیری سطح درونگرایی محدود شرکتکننده، از آنها پرسیده شد که جملاتی مانند «برای آرامش، دوست دارم سرعتم را کم کنم و کارها را آسان بگیرم» و «اغلب بر اساس آن لحظه عمل میکنم» برای آنها درست است.
4 انواع نمونه های برون گرا
در بررسی تفاوت افراد درونگرا، افراد برونگرا معمولا به عنوان پروانه های اجتماعی در نظر گرفته می شوند، از محیط های اجتماعی ابایی ندارند و با آغوش باز از تجربیات جدید استقبال می کنند. با این حال، مشابه افراد درونگرا، چهار نوع برون گرا متمایز شده است. این انواع مختلف برون گرایی مشخص می کند که چگونه یک فرد اطلاعات مربوط به دنیای اطراف خود را به دست آورده و پردازش می کند. این چهار نوع که از طریق کارل یونگ روانشناس کشف شد – حس، شهود، احساس و تفکر – از آن زمان در درک شخصیت و اندازه گیری برون گرایی اساسی شده اند.
-
حسگرها
برونگراهای حسی هم برای لذت بردن و هم به عنوان منبع انرژی بر تحریک خارجی تکیه می کنند. آنها به جای چرخش به درون، از حواس پنجگانه اصلی خود برای جمع آوری و تفسیر اطلاعات از اطراف خود استفاده می کنند و از آن نتیجه گیری می کنند. به دلیل نیاز به تحریک خارجی، آنها اغلب درگیر تجربیات جدید یا فعالیت های عملی می شوند – هر چیزی که آنها را در محیط های هیجان انگیز قرار دهد. این افراد پیوند با دیگران را به فعالیتهای سرگرمکننده یا ماجراجویی که باعث تحریک فیزیکی میشوند، به جای گفتگوهای عمیق ترجیح میدهند.
-
شهودی ها
برخلاف حسگرها، برونگراهای شهودی برای بیشتر انرژی خود به تحریک بیرونی متکی نیستند، بلکه بیشتر از طریق نظریه پردازی در مورد مفاهیم فلسفی یا به اشتراک گذاشتن ایده ها با دیگران هستند. افراد شهودی از مکالمات عمیق و معنیداری لذت میبرند که باعث میشود به طور انتقادی فکر کنند یا در مورد دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنند. این برون گراها اطلاعاتی را که جمع آوری کرده اند برای توسعه احتمالات مربوط به اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهد یا اینکه چگونه چیزها به هم مرتبط هستند، استفاده می کنند. اگرچه آنها ممکن است در مواقعی برای حضور در لحظه تلاش کنند، اما شهودیها ذهنی باز دارند و از درک دیدگاههای مختلف لذت میبرند – ویژگیای که باعث میشود آنها را غیرقابل قضاوت و پذیرای دیگران با عقاید یا عقاید متضاد بدانند.
-
احساس کننده ها
برونگراهای احساسی از ارتباط با دیگران انرژی دریافت می کنند و برای رفاه خود نیاز به تعامل دائمی انسانی دارند. آنها در تلاش برای ایجاد ارتباطات معنی دار، به اشتراک گذاشتن ایده ها، و درک آنها و ارزش های آنها هنگام تعامل با دیگران هستند. آنها حافظان صلح طبیعی هستند و اغلب نیازهای دیگران را بر نیازهای خود ترجیح می دهند و گاهی فراموش می کنند که به طور کلی از خود مراقبت کنند. متعاقباً، این نوع برونگراها به شدت با دیگران همدلی می کنند و برای اخلاق ارزش زیادی قائل هستند.
-
متفکران
برونگراهای با اعتماد به نفس، قاطع و متفکر، رهبران طبیعی هستند که معمولا از رهبری دیگران و دستیابی به اهداف انرژی دریافت می کنند. از آنجایی که برون گراهای متفکر، راحتی را در ساختار می یابند، ترجیح می دهند یک فرآیند یا سیستم کارآمد برای تکمیل وظایف یا انجام کارهای روزانه خود داشته باشند. در هنگام تصمیم گیری، متفکران قاطع، منطقی و از به دست گرفتن کنترل و انجام کارها نمی ترسند. آنها زمانی که به چالش کشیده می شوند، خوشحال می شوند، می توانند نتایج ملموس ایجاد کنند و می توانند مشکلات را حل کنند.
سخن آخر
در بررسی تفاوت افراد درونگرا و برونگرا هر دو شخصیت بسیار پیچیده تر از آن چیزی هستند که مردم معمولا تصور می کنند. اکثر مردم دو گرا در نظر گرفته می شوند، زیرا ممکن است بسته به زمینه، گرایش های درون گرا و برون گرا داشته باشند. برای اطلاع از ویژگی های شخصیتی خود می توانید آزمون تست شخصیت شناسی MBTI را انجام دهید. هر فرد منحصر به فرد است و بنابراین ترکیب خاص خود را از این ویژگی ها نشان می دهد. یادگیری در مورد تیپ شخصیتی برای درک نحوه پردازش اطلاعات، پاسخ به محرک های بیرونی یا درونی و اینکه انرژی خود را از کجا دریافت می کنید مفید است. برون گرایی و درون گرایی از دیگر ویژگی های تعیین کننده شخصیت هستند. ارزیابی شخصیت ما را انجام دهید تا مشخصات منحصر به فرد خود را بیاموزید.